Lasota Energy og diabetes

Lasota Energy og diabetes

Diabetes kaldes også for sukkersyge, og inddeles i diabetes 1 og diabetes 2. Diabetes 2 var det man tidligere kaldte gammelmandssukkersyge, eller noget som overvægtige mennesker fik. Men intet kan være mere forkert. Sukkersyge 2 kan ramme alle, både børn og voksne, både tynde og tykke. Der er knap 350.000 mennesker i Danmark med diabetes 2, og man regner med, at der derudover er næsten 75.000 mennesker som har diabetes 2 uden at vide det. Det er sikkert fordi, symptomerne på diabetes 2 kan være forskellige fra person til person. Nogle bliver meget trætte, andre bliver meget tørstige, nogle får nervesmerter mens andre hyppigt skal på toilettet, eller har svært ved at få sår til at hele op. Hvorfor det ikke længere er ældre og overvægtige mennesker som kun får diabetes, mener man er på grund af mange faktorer. Her spiller genetik, livstil, miljø en stor rolle. Selv om langt den største del af dem, der har diabetes 2 har en BMI på over 30, så kan man også få sygdommen fordi man er stresset, opholder sig i dårligt miljø, eller ikke dyrker motion. Der er en direkte sammenhæng mellem inaktivitet og diabetes. Andre faktorer der gør om man disponerer for diabetes 2, kan være psykiske sygdomme eller hvis man igennem lang tid er blevet behandlet for en eller anden tilstand med binyrebarkhormoner; og så selvfølgelig øger man væsentlig sin sandsynlighed, hvis man samtidig med er ryger. Hvis man har mistanke om man har diabetes 2, vil lægen oftest måle langtidsblodsukkeret (HbA1c), om hvorvidt det ligger for højt (>48 mmol svarende til 6,5%), og lægen måler det flere gange for at være sikker på, det drejer sig om diabetes2. Og det kan man endda aldrig være helt sikker på alligevel, da visse tilstande kan forstyrre denne blodprøve, f.eks. jern eller B12 mangel, visse bløder- og nyresygdomme eller alkoholisme. Diabetes er når kulhydrater fra vores mad omdannes til sukker (glukose), og ikke optages i vores celler og derfor bliver ude i blodet. For at glukose kan komme ind i vores celler, skal bugspytkirtlen producere insulin, og denne insulin binder sig til cellernes overflade. Kun hvis celleoverfladen er forbundet med insulin kan glukose komme igennem cellernes vægge. Hvis man har diabetes 1 fungerer de langerhanske øer i bugspytkirtlen ikke, og derfor producerer man ikke insulin. Hvis folk med diabetes 1 ikke får tilført insulin, vil de dø. Personer med diabetes 2 producerer insulin, men enten virker det ikke som det skal i denne celle‐optagelsesproces, eller også optages der ikke så meget af glukosen fra blodet til cellerne. Man ved f.eks. at man skal bruge mere insulin til fedt eller muskelvæv, så derfor har man brug for at producere mere end man muligvis er i stand til. Det kalder man for insulinresistens, fordi man ikke har nok; og er også en af grundene til at lægen vil anbefale vægttab, hvis man konstatere diabetes 2.

Hvad har et Lasota Energy armbånd at gøre med diabetes? Umiddelbart intet overhovedet, det vil ikke kunne ændre på hverken diabetes 1 eller diabetes 2. Men hvorfor oplever mange så en forbedring, og dem der tager insulin vil nogle gange opleve de skal regulere der insulinniveau, som ellers kører meget strengt efter nogle særlige protokoller. Her skal man længere tilbage i processerne, da insulin er et såkaldt peptidhormon, og dette styres / aktiveres fra mange andre steder hvor forskellige hormoner bl.a. TSH (thyroidea-stimulerende hormon), ACTH (adrenokortikotropt hormon), NYP (neuropeptid Y receptor), Alfa-MSH (alfa-melanocyt-stimulerende hormon) og andre er inddraget. Og de negative ioner i armbåndet forsøger på at regulere hele kroppens hormonelle system til homøostase (ligevægt). Det betyder, at hvis der er for meget vil det sænkes, og for lidt vil processerne øges, og netop derfor der aldrig kan være en bivirkning ved anvendelse af armbåndet. Alle kroppens processer er betinget af et stabilt og velfungerende hormonsystem, og det kan et Lasota Energy armbånd muligvis være med til at stabilisere. Dette kan være forklaringen på, hvorfor man ser en ændring i blodsukkeret ved personer som har fået konstateret sukkersyge, men også er bærer af et Lasota Energy.

Selve diabetesen hvad enten det er den ene eller anden type, skal du behandles af din læge med, det kan armbåndet ikke ændre på.

Lasota Energy

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar