Overgangsalderen

Overgangsalderen kaldes også for klimakteriet i det medicinske sprog, og er den periode hvor menstruationen ophører, hvilket også betyder en kvindes slutning for den reproduktive periode. En kvinde er født med et begrænset antal æg, som deponeres i æggestokkene.

Hormonerne østrogen og progesteron styrer menstruationen og ægløsningen. Når der ikke er flere æg i æggestokkene, stopper menstruationen. Normalvist starter denne proces mellem 45-55 års alderen. Mens hvis det sker før man er 40 år, kaldes det for tidlig overgangsalder, og kan have mange årsager.

Det kan f.eks. være fordi man er blevet opereret i underlivet, har endometriose, fået kemoterapi, eller har hormonelle forstyrrelser. Den periode hvor overgangsalderen er, vil menstruationen ofte være meget svingende, og næsten ikke to kvinder oplever det samme.

Nogen har kraftige menstruationer mens andre næsten ikke har menstruation. Til sidst aftager menstruationen helt og herefter kalder man det mærkeligt nok menopausen. Men menstruationen kommer ikke igen.

En del kvinder får fjernet livmoderen, fordi de har mange gener under overgangsalderen. Men det har dog vist sig, at det overhovedet ikke har nogen som helst virkning. Problemet er nemlig hormonelt, da østrogenet ikke længere har en funktion, og derfor bliver der også mindre af den. Hvis man ikke længere har så meget østrogen i kroppen, bliver kroppen meget følsom overfor især temperatursvingninger.

Igen her er der stor variation af hvor mange hedeture man oplever. Nogen har næsten ingen, mens andre kan have omkring et hundrede i døgnet, hvilket siger sig selv kan være forfærdeligt. Der er også stor variation af hvor længe disse hedeture varer.

Nogle har dem indtil menopausen har stabiliseret sig, hvilket heldigvis er de fleste, mens andre (ca. 5%) har det resten af livet. I menopausen forsvinder østrogenet helt, og nu kan der støde yderligere problemer til; især slimhinderne tørrer ud, specielt i skeden hvorefter man ikke har lyst til sex, da det både kan gøre ondt og give rifter, fordi slimhinderne også bliver tynde.

Tab af knoglevæv, som kan give osteoporose, højere sandsynlighed for blodpropper og forhøjet blodtryk (især hvis man også er ryger), og åreforkalkning er andre tilstande man kan risikere efter overgangsalderen.

Hvad kan der gøres?

Behandlingen er normalvist østrogentilskud som ofte er effektiv til behandling af hedeture, men har også bivirkninger.

Et Lasota Energy armbånd kan ikke ændre på de fysiske love, eller hindre at østrogenet forsvinder, men alligevel får vi mange henvendelser på, at kvinder har stor gavn og effekt af anvendelsen af armbåndet.

Den bedste forklaring vil være, at de negative ioner i armbåndet forsøger på at bringe hypotalamus, thalamus og hypofysen i homøostase (kropslig ligevægt), og netop hypofysen producerer et specielt hormon som i daglig tale kaldes FSH (Follikelstimulerende hormon), og dette hormons funktion er netop at sende signaler ned til æggestokkene om at producere østrogen.

Umiddelbart vil det være den eneste logiske forklaring på, hvorfor mange oplever disse positive virkninger ved at have et Lasota Energy armbånd på, når man er i overgangsalderen. Husk dog på, at båndet ikke kan forhindre overgangsalderen desværre, men måske kan det være med til at reducere de symptomer man ellers ville have.

By | 2018-01-30T07:45:56+00:00 januar 30th, 2018|Ikke kategoriseret|0 Comments
Brug for hjælp?
Brug for hjælp?
Kære kunde. Vi er glade for at kunne hjælpe dig. Hvad vil du spørge om?
Connecting...
Ingen medarbejdere er ledige i øjeblikket. Prøv venligst igen senere eller kontakt os via vores kontak formular under "kontakt os"
Vi har meget travlt i øjeblikket. Vi håber derfor du har tålmodighed og vil bestræbe os på at svare dig, så hurtigt vi kan.
:
:
:
Har du spørgsmål til vores produkter? Skriv gerne til os.
:
:
Tak for dine spørgsmål og vi håber du fik den hjælp du søgte.
Was this conversation useful? Vote this chat session.
Good Bad